Wup. Hoidinkin Viljaa melkein koko päivän, enkä lukenut. Vilja oli kyllä hurjan suloinen tapaus kaatuillessaan suorilta jaloilta innoissaan sängylle. Noora tuli käymään kuuden jälkeen ja Vilja vierasti, mutta kyllä me pärjäsimme. Noora oli käynyt meillä viimeksi joskus ensimmäisen maailmansodan aikaan, niin että jo oli aikakin. Hipsutimme käsiä ensimmäiseen kertaan moneen kuukauteen ja se vasta oli huisia! Myöhään illalla tallustin äitille katsomaan Punaisen viulun loppuhetket ja sitten nukkumaan.

Tänään luin aamupäivän uskontoa ja melkein kiinnostuinkin. Sunnuntailounaalla olin jotenkin ahdistunut tai turhautunut (vaikka riisi maistuikin oluelta!) ja lähdin puoli viiden aikaan kotiin. Lukeminen ei enää innostanut ja se on ollut nyt katkonaista sekä toiminnallisesti että ajatuksellisesti. Jätin viimeiset 40 sivua kokonaan lukematta kurkistaen vain wicca- ja satanismikohdat. Emme ole käsitelleet loppukirjaa tunnillakaan, joten tuskin Irma niitä kysyy. Herätysliikkeet ja protestanttiset vähemmistöt olivat mielenkiintoisimpia. Melkein kiinnostaisi kuulua johonkin pieneen uskonnolliseen yhteisöön. Nyt pitää lukea vielä alleviivaukset, sillä tässä vaiheessa en muista mistään mitään. Jostain syystä kiinnostaisi hurjasti paljon enemmän tehdä Teakin ennakkotehtäviä, lukea Näyttelemisen mahtia tai pohtia huomisia harjoituksia. Kahdeksalta tulee Idols.

Huomenna menen kahdeksalta (toivottavasti viimeinkin) polttamaan sen cd:n, sitten kokeeseen ja sitten Lumikkireeneihin neljäksi tunniksi. Huhhei, tiistaina on espanjan preli. Pitäisi myös suunnitella torstainen radio-ohjelma. Tänä iltana ajatukset Kustaa Vaasaan, Agricolaan, armolahjoihin, uudestisyntymiseen, viidenteen herätysliikkeeseen, upotuskasteeseen, skientologiaan ja pietismiin. Nam.

Reetta

376976.jpg